Färgglad rabatt med en fontän.

3 färgglada växttrender för 2022

Under 2022 är det färg och kvantitet som gäller. I trädgården vill vi gärna låta naturen tar över med vilda, färgglada sommarblommor, och inomhus fyller vi våra fönsterbrädor till bristningsgränsen med växter i olika storlekar, mönster, former och kulörer. Här listar vi tre trender för blommor och växter 2022 där färg spelar huvudrollen.

1. Färgsprakande naturträdgård

I år vill vi gärna låta trädgården förvildas en aning, både för att låta naturen göra sitt och för att själva slappna av lite mer. Vi säger hejdå till trädgårdsfix och lämnar istället rum för mer biologisk mångfald. Varför inte omvandla gräsmattan till en vildvuxen äng med härliga sommarblommor och marktäckande växter? Och vill du skapa lite ordning i oordningen kan du klippa ner vilda och skapa mysiga passager i gräs, eller mysiga gångvägar i grus eller sten.   

En rabatt med olika växter bakom en del av gröna gräsmattan

2. Gröna växter med blad i olika färger och mönster

Den här trenden är inget nytt under solen, men hänger med även in i 2022. Vi vill gärna ta sticklingar och plantera gröna växter med färgsprakande bladverk och stora blad, gärna med roliga och häftiga mönster i olika färger. Palettbladen är fortsatt populära som inomhusväxter medan perenna växter som blommar i olika färger brer ut sig i trädgården. Lavendel är ett exempel på en perenn med en härlig färg som dessutom klarar sig bra i hårdare väder.

En rabatt med ljusrosa blommor med stenar runtomkring

3. Ju fler växter desto bättre!

Att smycka ut hemmet med många växter är också en trend som har hängt med ett tag, men nu tar växterna desto större plats i våra hem. Det ska gärna vara färgglada blad i olika mönster och former, blandade med gröna krukväxter med stora, vackra blad såsom monstera och fikus. Djungelkänslan ska vara maxad i såväl fönster som i olika hörn i hemmet!

Dags att uppdatera din trädgård? Hitta inspiration i våra guider.

Beställ material direkt hem

Se våra produkter och lägg din beställning.