Inspiration från Holland - tulpaner och väderkvarn från Keukenhof.

5 vackra trädgårdar att inspireras av

Våren och sommaren betyder för många av oss att det är dags att ta tag i trädgården. Kanske vill du plantera lite nytt och spännande i år, men lider av viss idétorka? Här är fem vackra trädgårdar runt om i världen att inspireras av till din egen trädgård.

1. Claude Monets trädgård, Frankrike

I den lilla orten Giverny i Normandie i Frankrike hittar vi Claude Monets romantiska trädgård. Förutom en världskänd konstnär, var Monet nämligen också en passionerad trädgårdsmästare. I den fantastiska trädgården som kan återfinnas i många av Monets tavlor samsas klätterväxter, pelargoner och solrosor med dahlior, slingerkrasse och rosor. Här hittar du även den berömda näckrosdammen.

Damm i claude monets trädgård i frankrike
Claude Monets trädgård, Frankrike

2. Gardens By The Bay, Singapore

Det var när Singapores regering ville förbättra stadsbilden av landet och ge det en ny image som Gardens By The Bay upprättades. Det hela är en gigantisk park bestående av tre stora trädgårdar, två glasväxthus och flera mindre avdelningar och trädgårdar som speglar olika typer av tropiska klimat och medelhavsklimat och dess tillhörande växtlighet. Gardens By The Bay är en storslagen park fylld av upplevelser. Dessutom drivs anläggningen helt koldioxidneutralt.

Gardens by the bay i singapore - bild uppifrån
Gardens by the Bay – Singapore

3. Keukenhof, Holland

Keukenhof är den stora blomsterlöksparken belägen utanför Lisse i Holland. Här finns 4,5 miljoner tulpaner planterade från över 100 olika tulpansorter. Med en färgexplosion av prydligt anlagda rabatter är Keukenhof ett konstverk i sig.

Ett hav av tulpaner i Keykenhof, Holland
Keukenhof – Holland

4. De Japanske Haver, Danmark

På ön Fyn hittar du denna japanska inspirationsträdgård godkänd av en japansk trädgårdsdesigner. Trädgården är en lugn oas inspirerad av livets olika faser, full av vackra gångar av grus och sten, rofyllda dammar och vattendrag och frodig växtlighet. Skulle du vara sugen på lite meditation finns en speciell trädgård skapad för just det här.

5. Garden of Cosmic Speculation, Skottland

Den kosmiska trädgården i Dumfriesshire i sydvästra Skottland är exempel på modern trädgårdsdesign. Här tolkas begreppet natur på ett ytterst vetenskapligt och filosofiskt sätt genom skulpturer med landskapsarkitektur som inspiration. Många forskare har bidragit till trädgårdens form genom åren, som på många sätt är unik i sitt slag.

Dags att uppdatera din trädgård? Hitta mer inspiration i våra guider.

Beställ material direkt hem

Se våra produkter och lägg din beställning.