Uteplats med skön stol och bord vid en lägereld.

Skapa en trädgård att njuta i året om

När man föreställer sig en trädgård går ofta tankarna till vår och sommar med färgglada blommor och grönskande buskar. Men när du planerar din tomt bör du tänka på hur du kan njuta av den även under de kallare månaderna. Vi har samlat några tips som hjälper dig att förverkliga en trädgård att njuta i året om.

Blommor och växter för olika årstider

Trädgårdar som är vackra året runt har ofta växter som håller färg och form även när blomningen är över. Enbuskar, granar och växter såsom murgröna håller sig gröna länge eller hela året, och vissa klarar till och med av snö. Vad gäller sommaren finns flera knep för att förlänga blomningen i rabatterna. Bland annat genom att välja rätt typer av perenner, och få dem att blomma flera gånger om genom att ansa och beskära.

Skapa rum i trädgården

Ett sätt att hålla tomten vacker är att utsmycka den med allt från bågar, grindar och murar till fontäner och dammar.

En lummig plats i trädgården med en damm, en vattenpump och en massa dekorationer.

Fundera på förutsättningarna för just din trädgård, vilka sociala ytor du vill ha och titta på hur andra har gjort för att hämta inspiration. Kanske vill du ha ett växthus, en uteplats och eller en pergola? Dessa rum skapar en helhet i din trädgård, under hela året.

Skapa gångar i grus eller sten

För att ge ytterligare en dimension och för att lättare ta dig omkring, kan du skapa gångar i grus eller sten. Här finns en mängd olika stilar och material att välja mellan.

En grusgång med en kärra och färgglada kuddar

Kanske har du ett växthus, en damm eller kanske en intilliggande skog? Då kan du skapa grusgångar eller stengångar som leder fram till dessa. 

Dags att uppdatera din trädgård? Lär dig allt om trädgård och hitta inspiration i våra guider.

Beställ material direkt hem

Se våra produkter och lägg din beställning.